Náš nový newsletter je na světě a vy se můžete těšit na celou řadu zajímavých článků. Co (nejen) účetní netuší aneb Když účetní může zachránit společnost – je téma nejenom našeho „otvíráku“, ale i WEBINÁŘE, který pořádáme pro profesionály (účetní, daňové poradce, auditory, finanční poradce…) 10. 10. zcela ZDARMA. Dále vám prozradíme, jak funguje insolvenční řízení nebo jakým způsobem předejít úpadku. Seznámíme vás s klíčovými pojmy, anebo s tím, jak se chová aktivní a pasivní věřitel. Chybět nebude ani seznam trestných činů, kterého se může statutár dopustit v rámci úpadku.

Co (nejen) účetní netuší aneb Když účetní může zachránit společnost

Nemusíte být kapitánem lodi, abyste věděli, že když je loď plná vody, je na pokraji potopení. Stejně tak není nutné být statutárním orgánem obchodní společnosti, abyste pochopili, kdy je společnost na pokraji úpadku. Je alarmující, že mnoho hlavních účetních, finančních manažerů, auditorů a daňových poradců často neví, kdy je společnost podle českého insolvenčního zákona v úpadkové pozici Jak je to možné? Čtěte v našem ČLÁNKU!

Webinář pro profesionály zdarma

Jste účetní, finanční manažer, daňový poradce či auditor? Získejte vhled do problematiky tématu insolvence a vyhněte se možným budoucím rizikům a přihlaste se na náš webinář. Akci, která je ZDARMA, pořádáme s experty na insolvenční právo a krizový management 10. 10. 2023! Stačí se PŘIHLÁSIT!

Jak funguje insolvenční řízení, insolvenční správce, soud a PČR aneb co nechcete nikdy zažít?

Insolvenční řízení je pro firmy velmi důležité, ačkoli  je vlastně jakým si tabu a mnozí z nás nemají o této problematice informace. V tomto článku se budeme snažit vysvětlit základní principy a klíčové aktéry insolvenčního řízení srozumitelným způsobem i těm, kteří se s tímto tématem dosud nesetkali. Proklik máte ZDE!

Rizika pro statutární a další osoby v souvislosti s úpadkem a insolvenčním řízením

Členové statutárních orgánů, členové vedení společností, ale i jiné osoby v postavení manažerů (tzv. shadow directors) nesou při řízení obchodní společnosti významnou odpovědnost. Jakou? ČTĚTE!

Jak předejít úpadku a jak jednat, pokud k němu dojde

Preventivní strategie proti úpadku zahrnují pečlivé sledování finančního zdraví společnosti a proaktivní jednání na základě varovných signálů.  I na toto téma jsme připravili podrobný ČLÁNEK.

Trestné činnosti v rámci úpadku a insolvenčního řízení

Jakým způsobem může dojít k trestnímu stíhání případně k odsouzení za spáchání některého z vymezených trestných činů v rámci insolvenčního řízení? Čtěte! Připravili jsme pro vás SEZNAM trestných činů.

Mise BL4U: Záchrana skupiny IVORY – předbalená reorganizace aneb Pozor na prašivé dluhopisy

Zachránili jsme teplárenskou společnost IVORY Energy, a. s., pomocí předbalené reorganizace! Firma, která provozuje desítky kotelen na obnovitelné zdroje, může dodávat teplo domácnostem, nemocnicím a školám i nadále. Jak se společnost dostala do problémů? Dozvíte se v tomto ČLÁNKU!

Forenzní audit – nástroj nejen pro insolvenční správce

Kolik jsme realizovali forenzních auditů? Jaká je jejich historie a co obnáší? To se dozvíte ZDE.

Moratorium

Moratorium je v právním kontextu chápáno jako dočasné zastavení nebo odklad některých právních povinností. Jak v rámci moratoria postupovat? Čtěte v tomto TEXTU.